Naturalne produkty zdrowotne
Wiedza o zastosowaniu marihuany medycznej w leczeniu różnych chorób staje się coraz bardziej powszechna. Jednak jeszcze stosunkowo niewiele osób wie, że tego typu substancje można spożytkować w kuchni z dużym pożytkiem dla naszego zdrowia.
Coraz większą popularność, zwłaszcza w okresach jesienno-zimowych, zdobywa – ekologiczna, ręcznie zbierana oraz pakowana – bowiem doskonale podnosi naszą odporność i chroni przed przeziębieniami. Główny składnik – konopie siewne – korzystnie wpływają na organizm, działają odprężająco i uspokajająco, dzięki czemu zwalczają bezsenność, a także pomagają na migrenowe bóle głowy. Badania wykazują, że napój ten skutecznie obniża ciśnienie tętnicze oraz poziom cholesterolu.
Coraz szersze zastosowanie zdobywa także olej konopny z wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin oraz minerałów. Łagodzi objawy stanów zapalnych stawów oraz zespół napięcia przedmiesiączkowego. Wykazuje właściwości przeciwbólowe oraz antybakteryjne. Korzystnie wpływa również na odporność. Na rynku dostępny jest ponadto olej cbd – naturalny olej z konopi indyjskich. Pomaga w zwalczaniu symptomów różnych chorób, np. padaczki, cukrzycy, stwardnienia rozsianego, a także zaburzeń lękowych oraz drgawek. Jest to w pełni legalny oraz bezpieczny produkt.